Roest Verf

In onze webshop vindt u Roest verf om al uw voorwerpen te voorzien van een echt roest effect. Dat wil zeggen dat onze roest verf ook daadwerkelijk gaat roesten. Dit komt doordat deze echte ijzerdeeltjes bevat, welke worden geactiveerd met onze roest activeerder.

Onze decoratieve roest verf is geschikt voor vele ondergronden, zoals muren, meubels,  ondergronden van hout, MDF, baksteen, kunststoffen en cement. Maar ook voor metaal en plastic, mits u de roest effect primer aanbrengt. Wanneer u uw muren wilt behandelen, adviseren wij eerst een zwarte muurverf aan te brengen. Op deze wijze verkrijgt u het mooiste roest effect. In principe kunt u bijna alle voorwerpen voorzien van onze roest effect verf.

Onze roest verf is waterverdunbaar en geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Buiten zal het roesteffect zich doorzetten, net als onbehandeld ijzer in de buitenlicht.

Om het gewenste roest effect te verkrijgen, dient u onze instructies op te volgen.roesteffect

Gebruiksaanwijzing

Wij raden altijd aan om eerst een klein proefpaneeltje te maken. Op deze wijze weet u hoe de roesteffect verf werkt, en wat er precies gaat gebeuren. Plak altijd het werkgebied netjes af en verwijder de tape direct na het werk. Maak het roest effect project in een keer af zonder onderbrekingen. Na afloop kunt u het gebruikte gereedschap reinigen met water.

Allereerst brengt u, indien nodig, de roest effect primer aan. Deze is nodig wanneer het een zeer gladde ondergrond betreft, of als de ondergrond van metaal of kunststof is.  Doe dit met een verf roller en laat de primer minimaal 4 uur drogen. Hierbij is  1 laag aanbrengen meestal voldoende.

Wanneer u uw muren wil voorzien van onze roest effect verf, adviseren wij eerst een zwarte muurverf aan te brengen. Op deze wijze verkrijgt u het mooiste roest effect.

Vervolgens gaat u onze roest verf aanbrengen. Onze roestverf brengt u aan met  een platte kwast met een breedte van 2 tot 2,5 cm. Vervolgens werkt u van boven naar beneden. Doe dit niet te regelmatig, dus werkt met dikke lagen, dunne lagen, open plekken en dichte gedeeltes. Doordat deze vlakken dan meer of minder ijzerdeeltjes bevatten, gaan deze vlakken harder en zachter roesten, waardoor u een gevarieerd roest effect krijgt.

Wanneer u de roestverf regelmatig aanbrengt, zal er een egaler resultaat ontstaan. Wanneer het effect klaar is (na de activeerder) kunt u desgewenst altijd nog bijwerken.

Vervolgens brengt u de roest activeerder aan. Dit doet u wanneer de roest verf nog nat is (ongeveer binnen 10 a 15 minuten). Werk weer van beneden naar boven voor het mooiste resultaat. Door te variëren met de hoeveelheid aan te brengen activeerder, kunt u de roestwerking beïnvloeden. Vervolgens begint de roest zicht te vormen en het eindresultaat kunt u na 12 uur bewonderen.

© 2016 BESTPRO